Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Wetenschappelijke adviesraad

De Wetenschappelijke adviesraad (ook Scientific Advisory Board genoemd) is een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek van het Prinses Máxima Centrum. Door zorg en research te integreren worden de beschikbare resultaten uit wetenschappelijk onderzoek direct toepasbaar bij de behandeling van kinderen met kanker.   
De raad adviseert het bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie over het opstellen van het research programma, de infrastructuur en strategische partnerships betreffende de research. Tevens coördineert de wetenschappelijke adviesraad de zogenaamde site visits, waarbij onafhankelijke internationale toponderzoekers het wetenschappelijke werk van het Centrum beoordelen. Ook zal deze raad het bestuur over enige tijd adviseren over de aanstelling van een Chief Scientific Officer voor het Prinses Máxima Centrum.   

De toegetreden leden van de raad zijn gevraagd op basis van hun uitmuntende kennis en expertise op het terrein van de kinderoncologie en oncologische research. Door de brede samenstelling worden de vele verschillende onderdelen van de research en internationale samenwerking en afstemming van de research in het Prinses Máxima Centrum gewaarborgd.    

De wetenschappelijke adviesraad van het Prinses Máxima Centrum bestaat uit de volgende leden:   

Prof. dr. Bill Evans

Voorzitter Wetenschappelijke Adviesraad

Leden 
Prof. dr. S. Pfister (D) 
Prof. dr. K. Pritchard-Jones (GB) 
Prof. dr. S. Armstrong (VS) 
Prof. dr. M. Hudson (VS) 
Prof. dr. A. Kazak (VS) 
Prof. dr. H. Ploegh (VS) 
Prof. dr. H. Newell (GB) 
Prof. dr. R. Medema (NL) 
Prof. dr. A. Eggermont (F) 

Deel deze pagina op social media