Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Scholing verpleegkundigen

De Prinses Máxima Centrum Academy biedt in samenwerking met de UMC Utrecht Academie een vervolgopleiding aan tot kinderoncologieverpleegkundige. Deze opleiding ondersteunt de ontwikkeling van competenties en vaardigheden die nodig zijn om kinderoncologische zorg te bieden.

Vervolgopleiding kinderoncologieverpleegkundige

Doelgroep

De vervolgopleiding Kinderoncologieverpleegkundige is primair gericht op verpleegkundigen die een kinderaantekening in bezit hebben. Deze opleiding staat ook open voor oncologie verpleegkundigen, MBO-HBO verpleegkundigen en voor andere professionals in overleg met de opleider. Voor hen bestaat de mogelijkheid om een leerarrangement op maat samen te stellen met de theoretische modules. 

U werkt minimaal 24 uur per week in een kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum, een shared care ziekenhuis of de thuiszorg. De opleiding is voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die een praktijkleerovereenkomst hebben waar de praktijkleerdoelen en eindtermen kunnen worden behaald. De theorie wordt gecombineerd met praktijkleren op uw werkplek. Stage(s) in een kinderoncologisch centrum zijn een verplicht onderdeel van de opleiding. 

Inhoud en wanneer

De vervolgopleiding Kinderoncologieverpleegkundige kent onder andere modules hemato-oncologie, neuro-oncologie en solide tumoren. Daarnaast is er scholing in curatieve zorg, supportive care en palliatieve zorg. Binnen deze opleiding wordt inzicht verkregen en worden vaardigheden getraind om kinderen met een oncologische aandoening en hun naasten zo goed mogelijk te verzorgen en begeleiden. Door middel van klinisch redeneren en het toepassen van ontwikkelingsgerichte zorg wordt geleerd situaties goed in te schatten en te beredeneren welke zorg op dat moment het meest geschikt is. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte in de vorm van 6 modules van elk 3 dagen en een praktijkgedeelte, van in totaal 1200 uur. Het praktijkgedeelte bevat minimaal 260 uur stage in een kinderoncologisch centrum. 

Contact, kosten, lesdagen en inschrijven

Zie op deze pagina van het UMC Utrecht de mogelijkheden voor inschrijven en meer informatie.

 

Deel deze pagina op social media