Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Profileringstage kinderoncologie

Wat ons voor ogen staat 

Het realiseren van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is een belangrijke ontwikkeling in de zorg en het onderzoek binnen de kinderoncologie. Het Prinses Máxima Centrum wil uiteindelijk voor meer dan 90% van de kinderen met kanker genezing bereiken met minimale bijwerkingen. Ook gaan wij voor minder dan 50% late effecten en optimale ontwikkelingskansen naar volwassenheid. Het Prinses Máxima Centrum doet dit door topzorg en topresearch te combineren in één nationaal kinderoncologisch centrum waar de patiënt centraal staat, behorend tot de allerbeste centra van de wereld. Voor kinderen die niet kunnen genezen biedt het Prinses Máxima Centrum de best mogelijke palliatieve zorg aan de patiënt en het gezin.

In het najaar van 2014 is het Prinses Máxima Centrum gestart met de behandeling van kinderen met bepaalde vormen van kanker (neuroblastoom, niertumoren, levertumoren en kiemceltumoren) en de kinderen die nu in het WKZ/UMC Utrecht behandeld worden met leukemie of lymfoom. Per 1 juni 2015 geldt dit ook voor de diagnostiek en behandeling van kinderen met (een verdenking op) een oncologische aandoening uit de regio Midden-Nederland. Jaarlijks worden ruim 110 nieuwe patiënten gezien. Samen met 20-30 kinderen met (helaas) een recidief wordt het daarmee meteen het grootste centrum van het land en voor deze solide tumoren een van de grootste centra wereldwijd. Hiervoor zijn we op zoek naar de beste experts die de beste zorg voor kinderen met kanker en een toekomstbestendig Prinses Máxima Centrum gaan realiseren.   

Profileringstage Kinderoncologie 

Wij zoeken AIOS Kindergeneeskunde studenten die voor 6 maanden in het Prinses Máxima Centrum een profileringstage kinderoncologie willen doen. Je werkt zelfstandig op de polikliniek en dagbehandeling en in de kliniek en wordt hierin actief ondersteund door stafleden kinderoncologie. Deze stage is op zichzelf een goede bijdrage aan je academische ontwikkeling, maar is ook een uitstekende voorbereiding op het werken in een zogenaamd shared care ziekenhuis met kinderoncologie als aandachtsgebied, of een fellowship kinderoncologie. Daarbij is het een kans om mee te werken aan de opbouw van dit gloednieuwe centrum.   

Wij werken als teamspelers, met korte lijnen en met veel aandacht voor onderwijs en opleiding. Zowel de patiënten als de medewerkers komen uit heel Nederland. Daarom is een flexibele, tolerante en collegiale werkwijze noodzakelijk. Uiteraard zoeken wij collega’s met aantoonbare interesse en motivatie voor de kinderoncologie.   

Spreekt dit alles je aan, en wil je graag bij ons je profileringstage doen, stuur dan je sollicitatiebrief met C.V. naar prof. dr. Gertjan Kaspers via stageverzoeken@prinsesmaximacentrum.nl.

Deel deze pagina op social media