Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Outreach programma

 

World Child Cancer The Netherlands
Het Prinses Máxima Centrum is initiatiefnemer van de Stichting World Child Cancer-NL, die tot doel heeft zorgprofessionals in ontwikkelingslanden op te leiden en te adviseren in de kinderoncologie. Artsen, verpleegkundigen, laboranten en andere deskundigen van het Prinses Máxima Centrum geven les, ter plekke of in Nederland, adviseren, doen onderzoek en werken mee aan protocollen en richtlijnen om de genezingskans in arme landen te verhogen. Dit noemen we ons Outreach programma.

Lees meer over de stichting World Child Cancer en het Outreach programma op de website van World Child Cancer

 

AFAS Foundation founding partner Outreach

Begin februari 2018 mocht bestuursvoorzitter Diana Monissen namens het Prinses Máxima Centrum een cheque van 1,55 miljoen euro in ontvangst nemen uit handen van Gerben Eversdijk, de voorzitter van de AFAS Foundation.

De AFAS Foundation - de goede doelen stichting van AFAS Software die projecten ondersteunt binnen gezondheidszorg, onderwijs en samenleving - wordt hiermee de founding partner van het Outreach programma van het Prinses Máxima Centrum. Om het Outreach programma mogelijk te maken, heeft het Prinses Máxima Centrum de Stichting World Child Cancer-NL opgericht.

Via het Outreach programma delen experts van het Prinses Máxima Centrum hun kennis en kunde met collega’s in ontwikkelingslanden, met als doel de genezingskans in die landen te verhogen. Want: in rijke landen als Nederland geneest 75%, in arme landen minder dan 10%. Op dit moment werken we met twinning partners (ziekenhuizen) in  Indonesië, Malawi, Kenia en Kosovo. De komende drie jaar worden gebruikt om het programma verder te ontwikkelen, zodat we vanaf 2020 het aantal twinning partners kunnen uitbreiden. De ruim 1,5 miljoen euro van de AFAS Foundation is voor een periode van drie jaar.
Voor mee informatie: https://www.afas.foundation/

Deel deze pagina op social media