Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Hoe zijn we georganiseerd?

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie werkt zelfstandig en onafhankelijk. Hierdoor wordt duidelijkheid en transparantie gewaarborgd over de financiering van zorg en onderzoek en over het in- en externe toezicht. Het Centrum staat echter niet op zichzelf, want het is tegen het UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) aan gebouwd. Het heeft zelfstandige ziekenhuisfuncties en een zelfstandig onderzoekscentrum en waar mogelijk deelt het faciliteiten, diensten en personeel met het UMC Utrecht/WKZ. Het Prinses Máxima Centrum staat daarnaast open voor samenwerking met en participatie van andere zorginstellingen, zoals het UMC Utrecht en het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Om deze reden is als organisatievorm gekozen voor een coöperatie. 

De coöperatie

Doel van de coöperatie is: het in stand houden van een nationaal kinderoncologisch centrum in Nederland, waarin kinderen en adolescenten met kanker en voorstadia daarvan sneller en verdergaand behandeld kunnen worden.

Staforganisatie

Bestuur en toezicht zijn in de realisatiefase ingesteld en ingericht op de aansturing van twee typen organisaties met een eigen dynamiek: de eerste, zelfstandige zorgafdeling binnen de muren van het WKZ, en de organisatie die de nieuwbouw moet realiseren.

Deel deze pagina op social media