Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Locatie

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie wordt gebouwd bij het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) op De Uithof in Utrecht. Een ideale locatie, omdat het Prinses Máxima Centrum hiermee zowel dichtbij een universitair kinderziekenhuis, het WKZ, als bij een kankercentrum voor volwassenen, het UMC Utrecht Cancer Center, staat. Bovendien is de locatie centraal gelegen en goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. 

Zowel zorg als onderzoek worden in het nieuwe gebouw ondergebracht. Faciliteiten als operatiekamers en de afdeling Intensive Care Kinderen worden zoveel mogelijk met het UMC Utrecht/WKZ gedeeld. Ook het toponderzoek dat in samenwerking met het Nederlands Kanker Instituut–Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) wordt uitgevoerd, vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum. Het nieuwe gebouw, dat in 2018 haar deuren opent, wordt uitgerust met uitstekende verblijfsmogelijkheden voor de gezinnen van kinderen in behandeling.

Er is zowel een live verbinding als een verbinding waarmee elke 5 minuten een foto wordt vastgelegd zodat het hele bouwproces vanaf het begin is te volgen. Klik op onderstaande foto om beide te zien. Tussen het live beeld en de foto's kan dan via links boven het scherm worden gewisseld. 

Deel deze pagina op social media