Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. De VOKK is er niet alleen tijdens de behandeling voor je, maar ook daarna.

Website VOKK

Op de website is zeer veel informatie te vinden voor zowel ouders, kinderen als betrokkenen. Er zijn dan ook speciale loketten voor (groot)ouders, kinderen en jongeren en survivors. Klik hieronder om naar de website van de VOKK te gaan.

Website VOKK

De bijna 4000 leden zijn gezinnen (ouders, kinderen, brussen), grootouders en survivors, ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn en verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van de verbondenheid. De VOKK is daarmee net een KanjerKetting die de kleurrijke verhalen en ervaringen van haar leden met elkaar verbindt, ernaar luistert, ervan leert en er iets mee doet. Samen voor Beter.

Oudersteuners

Voor een luisterend oor, een kop koffie of praktische hulp kunt u terecht bij de oudersteuners van de VOKK. Zij zijn er om u en uw gezin te steunen en uw vragen te beantwoorden. Zij begrijpen wat u meemaakt omdat hun kind ook kanker heeft gehad.

De oudersteuners zijn op verschillende dagen aanwezig, ook ’s avonds en in het weekend. Op het rooster in de huiskamer staat wanneer ze er zijn. De oudersteuners herkent u aan een badge van de VOKK.

Kunt u niet bij uw kind weg, stuur dan een e-mail naar oudersteuners@vokk.nl. De aanwezige oudersteuner komt dan naar u toe. Ook kunt u tussentijdse vragen mailen. U krijgt dan per mail antwoord.

Contactadres

VOKK
Schouwstede 2b
3431 JB  Nieuwegein
Telefoon: +31 (0) 30 242 29 44

Vraag en antwoord

  • Wat vinden de patiëntenverenigingen van het Prinses Máxima Centrum?

    De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) is mede-initiatiefnemer en dus een groot voorvechter van het Prinses Máxima Centrum. Ook de overkoepelende Stichting Leven met Kanker ondersteunt het centrum.

  • Wie zijn de initiatiefnemers van het Prinses Máxima Centrum?

    Het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum is afkomstig van drie partijen: de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK), de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en de ODAS Stichting. De VOKK is de landelijke vereniging van gezinnen met een kind dat kanker heeft (gehad). De vereniging steunt en begeleidt deze gezinnen onder meer door het verstrekken van informatie en het aanbieden van tal van activiteiten. Als belangenbehartiger wil zij de kwaliteit van zorg en onderzoek bevorderen om zo de kans op genezing te vergroten. De SKION is het landelijke samenwerkingsverband van diagnostische en behandelende specialisten voor kinderoncologie en beenmergtransplantatie in Nederland. In het verband zijn kinderpathologen, kinderradiologen, kinderradiotherapeuten, kinderneurochirurgen en -neurologen, kinderchirurgen, kinderverpleegkundigen, kinderpsychologen en -maatschappelijk werkers, kinderoncologen en onderzoekers op het gebied van kinderkanker verenigd. Samen met andere professionals streeft de SKION naar de best beschikbare behandeling voor kinderen en hun ouders. De stichting stelt nationale richtlijnen op voor behandeling, stimuleert onderzoek op het gebied van kinderkanker en bewaakt de kwaliteit van kinderoncologische zorg in Nederland. De SKION wordt rechtstreeks door de zorgverzekeraars vergoed. De ODAS Stichting ondersteunt wetenschappers, artsen en organisaties bij wetenschappelijke projecten op de gebieden kanker en visuele stoornissen bij kinderen en jonge mensen.

Naar alle veel gestelde vragen

Deel deze pagina op social media