Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Praktische informatie

Uw kind is doorverwezen naar het Prinses Máxima Centrum omdat het misschien kanker heeft. Uw wereld staat op zijn kop en tegelijk moet u van alles regelen. Om u te helpen hebben we wat praktische informatie op een rij gezet die op dit moment belangrijk kan zijn. Alle andere vragen kunt u stellen aan onze mensen in het ziekenhuis. Zij staan altijd voor u klaar.

Heeft u nu al vragen, bel ons dan op telefoonnummer 088 972 72 72 en vraag naar de balie van het Prinses Máxima Centrum.

Onderstaande informatie geldt tot 18 mei 2018. Op deze datum verhuizen de kinderen vanuit de afdeling binnen het WKZ naar onze nieuwbouw. Sommige informatie zal hierdoor wijzigen.

Ons adres

Ons adres is Lundlaan 6, Utrecht.
Kijk voor een routebeschrijving en meer info over de locatie op onze contactpagina.

De eerste afdeling van het Prinses Máxima Centrum bevindt zich binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. De afdeling is op twee plekken in het ziekenhuis gesitueerd.

• Prinses Máxima Centrum/locatie Pauw op de eerste verdieping; hier bevindt zich de polikliniek, dagverpleging en kliniek.

• Prinses Máxima Centrum/locatie Giraf op de vierde verdieping: hier bevinden zich alleen klinische bedden.

Parkeren

U kunt bij het ziekenhuis (betaald) parkeren.

Ook kunt u gebruik maken van de parkeerservice. Ouders en bezoekers van het Prinses Máxima Centrum en Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) kunnen kostenloos van deze service gebruik maken (het parkeren zelf is niet gratis). Het WKZ is voor een pilot van 6 maanden een samenwerking aangegaan met parkeerservice bedrijf Jeeves. Per 12 december zijn van maandag t/m vrijdag 2 medewerkers van Jeeves tussen 09.30 en 16.30 uur aanwezig in de omgeving van de hoofdingang voor het verlenen van deze service.

De balie

U meldt zich bij aankomst altijd eerst bij de balie op de eerste verdieping. Volg daarvoor de bordjes Prinses Máxima Centrum/locatie Pauw.

Opname en verblijf

Als uw kind wordt opgenomen, mag een van de ouders in dezelfde kamer overnachten. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. Neem voor uw kind en u zelf voldoende kleding mee, toiletspullen en iets te spelen of te lezen. U kunt ook logeren in een van de ouderkamers of het Ronald McDonaldhuis.

Eten en drinken

Uw kind krijgt eten en drinken op de kamer. Het kan kiezen uit verschillende maaltijden. Voor uzelf kunt u eten klaarmaken in de huiskamer. Daar staat ook een koelkast voor gemeenschappelijk gebruik.

Begeleiding en dagbesteding

Pedagogisch medewerkers bereiden uw kind voor op en begeleiden het bij onderzoeken. Zij zorgen ook voor afleiding en spel. Op de afdeling is natuurlijk speelgoed aanwezig. Leerkrachten van de Educatieve Voorziening geven uw kind les en bieden de school van uw kind informatie en ondersteuning. Op elke kamer is Internet, TV en radio. Als het medisch verantwoord is, mag uw kind de kamer af of naar buiten. Er zijn in en rond het ziekenhuis verschillende speelmogelijkheden.

Bezoek

Bezoek gaat in overleg met de ouders; er zijn geen vaste tijden. Het is fijn als bezoek rekening houdt met etenstijd (12.00-13.00 uur en 17.00-18.00 uur) en nachtrust van 19.00-09.00 uur.

Oudersteuners

Voor een luisterend oor, een kop koffie of praktische hulp kunnen ouders en kinderen die op de afdeling verblijven terecht bij de oudersteuners van de VOKK. Zij zijn er om de gezinnen te steunen en hun vragen te beantwoorden. Zij begrijpen wat de ouders meemaken omdat hun kind ook kanker heeft gehad. Hier leest u meer over de oudersteuners.

Faciliteiten in het ziekenhuis

Omdat het Prinses Máxima Centrum gehuisvest is in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), mogen uw kind, uw gezin en iedereen die uw kind bezoekt, gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten. Het WKZ beschikt over een restaurant en koffiecorner, de Ronald McDonald Huiskamer, een speeltuin en winkel. Meer informatie vindt u onder de openingstijden.

 

Vraag en antwoord

  • Wat voor soort kamers zijn er in het Prinses Máxima Centrum?

    Binnen onze afdelingen in het WKZ zijn er 1- en 2 persoonskamers. Indeling gebeurt op basis van leeftijd en diagnose. Op de kamers is de mogelijkheid dat één van de ouders van het kind kan blijven slapen. In ons nieuwe gebouw verblijven de kinderen in een OKE (ouder-kind eenheid). Ieder kind heeft zijn eigen kamer met hieraan gekoppeld een kamer voor zijn of haar ouders.

  • Mogen ouders mee naar de operatiekamers?

    Eén van de ouders mag mee naar de operatiekamer.

Naar alle veel gestelde vragen

Deel deze pagina op social media