Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Praktische informatie

Uw kind is doorverwezen naar het Prinses Máxima Centrum omdat het misschien kanker heeft. Uw wereld staat op zijn kop en tegelijk moet u van alles regelen. Om u te helpen hebben we wat praktische informatie op een rij gezet die op dit moment belangrijk kan zijn. Alle andere vragen kunt u stellen aan onze mensen in het ziekenhuis. Zij staan altijd voor u klaar.

Heeft u nu al vragen, bel ons dan op telefoonnummer 088 972 72 72.

Planning van afspraken
Het is op dit moment niet anders mogelijk dan dat afspraken zeer kort van tevoren worden ingepland. Jammer genoeg kunnen we pas 1 à 2 dagen van tevoren aangeven hoe laat u en uw kind verwacht worden. We vinden dit erg vervelend en begrijpen dat het voor iedereen lastig is. De datum waarop u verwacht wordt is bij u bekend, het tijdstip wordt u telefonisch doorgegeven of via mail. 

Hoe lang duurt dit nog?
Deze situatie duurt nog een aantal weken. Alle aanvragen voor afspraken worden gedaan door uw arts en staan in het systeem. Alle afspraken gaan ook door op de dag waarop u dit afgesproken heeft met de arts. De zorg voor uw kind gaat gewoon door. Het exacte tijdstip vaststellen is ingewikkelder en vraagt meer tijd en kunnen we u dus pas kort van te voren laten weten.
Ook kan het voorkomen dat er wachttijden zijn. Houd u er dus rekening mee dat u mogelijk moet wachten op behandeling of medicatie.

Vragen?
mail naar planning@prinsesmaximacentrum.nl
Heeft u vragen over de planning, dan vragen wij u ons een mail te sturen. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

 

Ons adres

Ons adres is Heidelberglaan 25, 3584 CS Utrecht.
Kijk voor een routebeschrijving en meer info over de locatie op onze contactpagina.

 

Parkeren

U kunt bij het ziekenhuis (betaald) parkeren.

Extra informatie leest op onze contactpagina. Hier vindt u ook een routebeschrijving.

Opname en verblijf

Als uw kind wordt opgenomen, mogen beide ouders in de ouder-kind-eenheid overnachten. Deze kamer heeft een eigen douche en toilet. Neem voor uw kind en u zelf voldoende kleding mee, toiletspullen en iets te spelen of te lezen.

Eten en drinken

Uw kind krijgt eten en drinken op de kamer. Het kan kiezen uit verschillende maaltijden. Voor uzelf kunt u eten klaarmaken in de huiskamer. Daar staat ook een koelkast voor gemeenschappelijk gebruik.

Begeleiding en dagbesteding

Pedagogisch medewerkers bereiden uw kind voor op en begeleiden het bij onderzoeken. Zij zorgen ook voor afleiding en spel. Op de afdeling is natuurlijk speelgoed aanwezig. Leerkrachten van de Educatieve Voorziening geven uw kind les en bieden de school van uw kind informatie en ondersteuning. Op elke kamer is Internet, TV en radio. Als het medisch verantwoord is, mag uw kind de kamer af of naar buiten. Er zijn in en rond het ziekenhuis verschillende speelmogelijkheden.

Bezoek

Bezoek gaat in overleg met de ouders; er zijn geen vaste tijden. Het is fijn als bezoek rekening houdt met etenstijd (12.00-13.00 uur en 17.00-18.00 uur) en nachtrust van 19.00-09.00 uur.

Oudersteuners

Voor een luisterend oor, een kop koffie of praktische hulp kunnen ouders en kinderen die op de afdeling verblijven terecht bij de oudersteuners van de VOKK. Zij zijn er om de gezinnen te steunen en hun vragen te beantwoorden. Zij begrijpen wat de ouders meemaken omdat hun kind ook kanker heeft gehad. Hier leest u meer over de oudersteuners.

 

Vraag en antwoord

  • Wat voor soort kamers zijn er in het Prinses Máxima Centrum?

    Binnen onze afdelingen in het WKZ zijn er 1- en 2 persoonskamers. Indeling gebeurt op basis van leeftijd en diagnose. Op de kamers is de mogelijkheid dat één van de ouders van het kind kan blijven slapen. In ons nieuwe gebouw verblijven de kinderen in een OKE (ouder-kind eenheid). Ieder kind heeft zijn eigen kamer met hieraan gekoppeld een kamer voor zijn of haar ouders.

  • Mogen ouders mee naar de operatiekamers?

    Eén van de ouders mag mee naar de operatiekamer.

Naar alle veel gestelde vragen

Deel deze pagina op social media