Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Kinderadviesraad: Zij trekken de KAR!

Ons centrum heeft een KinderAdviesRaad, ofwel ‘de KAR’: de KAR bestaat uit 13 kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die zeer betrokken zijn bij het Prinses Máxima Centrum. Zij hebben zelf kinderkanker (gehad) of kennen iemand in hun naaste omgeving die het heeft, zoals een broertje of zusje. Zij zorgen ervoor dat alle zieke kinderen in het ziekenhuis een stem hebben. Want de kinderen zijn de hoofdpersonen en moeten gehoord worden.

Elke 2 maanden vergadert de KAR over onderwerpen waarover advies is gevraagd of over zaken die zij zelf willen veranderen of verbeteren. Tijdens die vergaderingen komt er vaak iemand op bezoek die hulp nodig heeft of die de KAR bijvoorbeeld een nieuwe en bijzondere ontwikkeling wil laten zien. De raad van bestuur neemt de opmerkingen, suggesties en klachten heel serieus en doet er daadwerkelijk wat mee! 

Testen en proeven
Naast het vergaderen hebben zij onderling contact via whatsapp of e-mail en doen ze ook andere activiteiten samen, zoals op locatie een apparaat testen of proeven van speciaal eten en drinken. Zo kunnen zij samen met de ziekenhuismedewerkers beslissen wat het beste is voor de kinderen.

Folder KAR
De KAR heeft een eigen folder waarin je kunt lezen wat ze precies doen.

Bekijk de folder

Contact met de kinderadviesraad
De KAR kan niet zonder de hulp van de kinderen in het ziekenhuis. Zij kunnen laten weten dat er iets niet goed gaat of wat er beter kan. Het e-mailadres is:  kinderadviesraad@prinsesmaximacentrum.nl

Het team wordt begeleid door Netty van Herwaarden en Wout Alers. Zij werken allebei in ons centrum.

Deel deze pagina op social media