Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

KLIK: Kwaliteit van Leven in Kaart

In het Prinses Máxima Centrum wordt bij iedere patiënt vanaf de diagnose systematisch aandacht besteed aan het psychosociaal functioneren en de kwaliteit van leven van de kinderen en hun gezinnen. Hier wordt onder verstaan hoe een kind de invloed van de ziekte op zijn/haar functioneren ervaart. Naast aandacht voor hoe het fysiek gaat, is er bijvoorbeeld aandacht op hoe het sociaal, emotioneel en op school gaat. Hiervoor wordt onder andere het KLIK-portaal gebruikt.

KLIK

KLIK is een methode om in kaart te brengen hoe het gaat met kinderen die onder behandeling zijn (geweest) en met hun gezinnen. Dit betekent dat gezinnen regelmatig wordt gevraagd om vragenlijsten over het dagelijks leven in te vullen op de KLIK-website. De antwoorden worden omgezet in een overzicht (het ‘KLIK PROfiel’). Tijdens de eerstvolgende afspraak op de polikliniek wordt dit met jullie besproken.

Op bepaalde momenten wordt aan ouder(s)/verzorger(s) ook gevraagd een vragenlijst in te vullen over de gezinssituatie of over hoe het met uzelf gaat. Deze vragenlijsten worden bekeken door een psycholoog of maatschappelijk werker, en desgewenst met u besproken.

Door deze systematische aandacht voor kwaliteit van leven zijn wij beter in staat om samen met u eventuele knelpunten of problemen vroegtijdig te signaleren en om, indien nodig en gewenst, hulp te organiseren.

Meer informatie 
Download hier de KLIK folder. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hetklikt.nu. Het KLIK team van het Prinses Máxima Centrum kunt u bereiken via pmc@hetklikt.nu of 088-9726302.

 

Deel deze pagina op social media