Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

SKION Pluim 2018 voor Jacqueline Zoon

06 februari 2018

Kinderoncologieverpleegkundige en teamleider Jacqueline Zoon heeft de SKION Pluim 2018 gekregen. Ze kreeg de Pluim vanwege haar tomeloze inzet, optimisme en het ongekende oog dat ze altijd heeft voor kinderen, ouders en collega’s. Jacqueline ontving de Pluim uit handen van Hanneke de Ridder, bestuurder van SKION en directeur Ontwikkelingsgerichte zorg van het Prinses Máxima Centrum op de SKION dagen van 1 en 2 februari jl.

Jacqueline Zoon nam kort na de opening van het Prinses Máxima Centrum in oktober 2014 de stap om in Utrecht te komen werken. Al snel werd duidelijk dat Jacqueline haar vak verstaat. Ze is inhoudelijk sterk en nauwgezet, weet waar ze mee bezig is en heeft een zeer goed oog voor de patiënt en alles wat met kwaliteit en gastvrijheid te maken heeft.

Oog voor anderen
Als teamleider  heeft ze een belangrijke organisatorische en vakinhoudelijke boost gegeven aan de polikliniek en dagbehandeling van het Prinses Máxima Centrum. De kracht van Jacqueline is dat ze altijd oog heeft voor mensen; voor de kinderen en hun ouders en voor collega’s. Als iemand staat voor de kernwaarden grensverleggend en gepassioneerd dan is zij het.  ‘Nee’ of ‘Kan niet’ is voor haar geen optie. Er is altijd een betere oplossing en Jacqueline Zoon zal die vinden en daarbij is en blijft ze altijd vrolijk en optimistisch. ‘Ik vind het fantastisch om hier aan bij te kunnen dragen’, reageerde Jacqueline bij het in ontvangst nemen van de Pluim.

Vierde jaar
Het is het vierde jaar dat de Pluim werd uitgereikt. Tijdens de SKION dagen van februari 2015 werd de Pluim voor de eerste keer uitgereikt. Via de Pluim wil de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) een blijk van waardering geven aan zorgprofessionals die een speciale bijdrage leveren in het primaire zorgproces in de behandeling van kinderen met kanker. Door het uitreiken van de prijs worden deze professionals in het zonnetje gezet.

Deel deze pagina op social media