Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Prinses Máxima Centrum en Shared Care Centra (SCC) samen klaar voor goede kinderoncologische zorg’

30 april 2018

‘Prinses Máxima Centrum en Shared Care Centra (SCC) samen klaar voor goede kinderoncologische zorg’

De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd heeft afgelopen donderdag 26 april jl. het inspectie-rapport ‘Prinses Máxima Centrum en Shared Care Centra (SCC) samen klaar voor goede kinderoncologische zorg’ gepubliceerd. Met het onderzoek onderzocht de inspectie of de SCC’s voldoen aan de vereisten voor goede zorg van kinderen met kanker en of de samenwerking tussen de SCC’s en het Prinses Máxima Centrum voldoet.
 
De inspectie concludeert dat de zorg voor kinderen met kanker op orde is. “De SCC’s voldoen op dit moment grotendeels aan de vereisten voor goede zorg en er zijn goede samenwerkingsafspraken gemaakt tussen het Prinses Máxima Centrum en de SCC’s, maar er zijn wel verbeterpunten”. De samenwerking blijft een punt van aandacht. Om de ambitie, genezing van kanker bij kinderen, verder inhoud te geven, blijft nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen noodzakelijk, aldus de inspectie.

Rob Pieters, lid Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum: “Het Prinses Máxima Centrum is verheugd met het rapport. Zoals aangegeven door de inspectie zijn er inmiddels al grote stappen gezet in de samenwerking. Vanaf 1 juni is de kinderkankerzorg en research volledig geconcentreerd in het Prinses Máxima Centrum. Uiteraard zal het Prinses Máxima Centrum de Shared Care Centra, waar de minder complexe onderdelen van de zorg plaatsvinden, helpen met de verbeterpunten die er nog liggen.” 

Klik op deze link voor het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

 

 

Deel deze pagina op social media