Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Samenwerking World Child Cancer en World Child Cancer-NL om meer kinderen met kanker in ontwikkelingslanden te helpen

26 april 2017

World Child Cancer Global (WCC Global) heeft 20 april jl. een overeenkomst getekend met World Child Cancer – NL. Laatstgenoemde stichting is opgezet door het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Professor dr. Gertjan Kaspers, directeur van de Prinses Máxima Centrum Academy: ‘De nationale organisaties van World Child Cancer, inclusief World Child Cancer -NL, verenigd in World Child Cancer Global, hebben meer invloed dan afzonderlijke stichtingen. Hierdoor kunnen we nog meer kinderen met kanker helpen in landen met beperkte middelen.’

Ontwikkelingslanden
WCC Global heeft met het tekenen van de overeenkomst zijn franchisesysteem uitgebreid naar Nederland. Vanaf nu dekt het netwerk het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland. De missie van WCC Global is het verbeteren van kankerdiagnose, -behandeling en -zorg in ontwikkelingslanden.

Lage overlevingskans
Wereldwijd worden elk jaar meer dan 250.000 kinderen getroffen door kanker, waarvan de meerderheid in een ontwikkelingsland woont. De overlevingskans in de armste landen is minder dan 10%, in tegenstelling tot meer dan 80% in de ontwikkelde landen. World Child Cancer Global wil educatieve programma's opzetten via samenwerkingsverbanden, waarbij de Centres of Excellence in kankerbehandelingen in de ontwikkelde landen worden gekoppeld aan de lokale ziekenhuizen in de ontwikkelingslanden.

Gordon Morrison, voorzitter van World Child Cancer Global, legt uit: ‘Via deze partnerschappen wordt waardevolle expertise gedeeld, zodat lokale artsen en verpleegkundigen hun vaardigheden en kennis kunnen uitbreiden.’ Hij voegt toe: ‘Om lokale teams te helpen meer efficiënte behandelingen te geven, financieren we daarnaast bewustmakingsprogramma’s. Hiermee krijgen zij toegang tot kennis en middelen. Dit vergroot hun vaardigheden.’

World Child Cancer
World Child Cancer werkt wereldwijd aan 9 programma's in Afrika, Azië en Centraal-Amerika. Zij werken samen met partners in Bangladesh, Malawi, Ghana, de Filippijnen, Kameroen en Myanmar. De organisatie ondersteunt een gezamenlijk Wilms-tumorproject in sub-Saharisch Afrika, en een regionaal partnerschap in Centraal-Amerika. Door WCC-NL werden programma's in verschillende landen, zoals Kenia en Indonesië toegevoegd.

In 2016 werden 5524 kinderen geholpen en zijn 3800 medische deskundigen opgeleid.

Andere projecten bevinden zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, zoals een project in Vietnam.

Deel deze pagina op social media