Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Samenwerking Make-A-Wish Nederland en Prinses Máxima Centrum

03 november 2017

Make-A-Wish Nederland en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht gaan intensief samenwerken om kinderen met kanker tijdens hun behandeling energie en hoop te geven voor de toekomst. Zo ontwikkelt Make-A-Wish in de nieuwbouw van het Prinses Maxima Centrum een themakamer, een interactieve fantasievolle plek waar de kinderen het ziek zijn even los kunnen laten en deel kunnen nemen aan bijzondere activiteiten. Voorafgaand aan de ondertekening van de verklaring, werden de kinderen die in het Prinses Máxima Centrum verblijven, op hun afdeling verrast met een virtual reality ervaring. Dit gebeurde in de Wish Dome, een ontspannen ruimte waar gelijke activiteiten plaatsvinden als in de toekomstige themakamer.

Tijdens hun ziekte ondergaan kinderen met kanker zware behandelingen, zoals bijvoorbeeld een operatie, chemotherapie en bestraling. Het is van belang om zieke kinderen in deze periode de kracht van een wensvervulling te laten ervaren. Onderzoek toont namelijk aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en energie geeft, en blijvend impact heeft.

Onvergetelijke ervaring

‘Make-A-Wish geeft kinderen en hun families een onvergetelijke ervaring en dat is o zo belangrijk’, aldus Diana Monissen, bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum. ‘Dat sluit ook aan bij ons streven om het gewone leven voor kinderen nog zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij de inrichting van onze nieuwbouw is dat ook het uitgangspunt, het kind staat in alle opzichten centraal.’’ Hanneke Verburg, directeur Make-A-Wish Nederland: ‘Op dit moment vervult Make-A-Wish 550 wensen per jaar en onze ambitie is om nog meer wensen van ernstig zieke kinderen te gaan vervullen. Wij zijn ontzettend blij met de themakamer in het Prinses Máxima Centrum waar we enerzijds de kinderen kracht kunnen geven tijdens de behandeling. Anderzijds is de themakamer een mooie gelegenheid om onze zichtbaarheid te vergroten en meer aanmeldingen te ontvangen. En dus nog meer gezinnen een enorme positieve energieboost te geven.’

Make-A-Wish Nederland
Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wensen te laten uitkomen.

Deel deze pagina op social media