Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Prinses Máxima Centrum innoveert tijdens Hackathon Health Utrecht

17 mei 2017

Aankomend weekend worden onder de naam Dutch Hacking Health #patientsincluded hackathons georganiseerd. Deze vinden plaats in Groningen (UMCG), Leiden (LUMC), Nijmegen (Radboudumc), Maastricht (MUMC+) en Utrecht (Utrecht UMC). Hacking Health is een evenement waarbij in één fantastisch weekend samen met patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers slimme ideeën worden uitgewerkt tot échte zorgoplossingen? Het doel is om zorg & gezondheid te vernieuwen door mensen te verbinden die op zoek gaan naar mens-gerichte oplossingen voor actuele problemen.

Betere communicatie met en informatie aan ouders en kinderen
Het Prinses Máxima Centrum is een innovatief centrum. Eén van de innovatiedoelstellingen is het verbeteren van communicatie met en informatie aan ouders en kinderen. Hiermee wordt een start gemaakt door het beter inzichtelijk maken van het ingewikkelde kinderoncologisch protocol voor ouders en kinderen. Dit gebeurt vanuit het project MijnMaximaPlan. In dit project werken ouders, kinderen, artsen, designers en ontwikkelaars samen.

Tijdens de Hacking Health gaat het Prinses Máxima Centrum samen met Mobiquity en CGI een digitale tool realiseren waarmee de communicatie met en informatie aan ouders en kinderen verbeterd. Hierbij wordt onderzocht of de inzet van high performance ontwikkeltools kan leiden tot een snellere manier van ontwikkelen. Het te ontwikkelen instrument gaat voor het uitwisselen van gegevens gebruik maken van een aantal centrale functies. Doelstelling is om deze centrale functies in de toekomst ook te gaan gebruiken voor het uitwisselen van gegevens met Internet of Things (IoT), Apps, Portalen, big data en het EPD. 

Meer informatie over Hacking Health Utrecht vindt u online. Klik hier om de site te openen.

Deel deze pagina op social media