Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Academy

De Academy van het Prinses Máxima Centrum biedt internationaal erkende topopleidingen tot kinderoncoloog en andere kinderoncologische specialismen. Door cross-overs en samenwerkingen op Europees niveau en door innovatieve opleidingsprogramma’s voor de beste talenten excelleren we op het gebied
van kinderoncologie en scholing. Vanuit onze missie willen we een topexpertisecentrum zijn. Actieve kennisuitwisseling en juiste (bij-) scholing voor iedereen die zich inzet in het kinderoncologisch werkveld is dan van groot belang. De Academy draagt bij aan een hogere mate van professionaliteit en de effecten daarvan zijn meetbaar in de zorgaanpak en de positieve effecten daarvan op de patiënten. Daarnaast leidt intensieve kennis-uitwisseling met betrekking tot zorg en research ook tot meer inzichten op de werkvloer en tussen de researchgroepen. Leren van en met elkaar vanuit de praktijk draagt uiteindelijk bij aan een verhoogde genezingskans voor kinderen met kanker. Dat willen we ook bewerkstelligen voor kinderen met kanker in arme landen. Onder de noemer ‘Outreach’ gaat de Academy daarom samenwerkingen aan met een aantal ziekenhuizen in landen als Malawi en Kenia. Overdracht van kennis en kunde staat daarbij centraal.

Wensen Academy

Om te zorgen dat de Academy hét kennis en expertisecentrum op het gebied van kinderkanker wordt, hebben we meerdere wensen. Hieronder alvast de eerste. 

Deel deze pagina op social media